maandag 17 oktober 2016

Herfstig kleedje voor Martha

Ik maakte vorige week dit kleedje:


Och, wat ben ik blij dat ik eindelijk nog eens heb kunnen naaien. Dit projectje zat -zoals alle andere projectjes- al een tijdje in mijn hoofd en stond ook op mijn 'to sew lijst': een kleedje voor Martha, dankbaar kind.

Voor de zomer maakte ik een racerback dress voor Lore, maar die bleek te groot. Toen Martha op bezoek was, liet ik het haar passen en het zat als gegoten. Daarop volgde de zomer van Martha en haar kleedje. Ze deed niets anders aan. Sofie (mijn zus en Martha's mama) moest het 's avonds wassen zodat ze het 's anderendaags terug kon aantrekken. Heerlijk dat mijn werk zo in dank werd afgenomen en daarom beloofde ik aan mezelf om haar er ook eentje te geven voor de herfst en winter.

Toen vond ik dit stofje. Prachtig mooi!

Het patroon dat ik voor dit kleedje gebruikte komt van de dromenfabriek. Ik volgde de handleiding helemaal zoals die beschreven staat, maar ik denk dat ik de volgende keer toch enkele dingen anders zal doen.

Dit was de eerste keer dat ik een ingezette mouw naaide. Andere mouwen waren tot nu toe steeds ofwel vast aan het patroon, zoals de Simple dress, ofwel werd die ingenaaid vòòr het dichtnaaien van de zijnaden, zoals bij Kiind. Maar nu naaide ik eerst de schouders en de zijnaden dicht en pas daarna werd de mouw ingezet. Een enorm gefoefel, als je het mij vraagt. De volgende keer overweeg ik toch om de volgorde daar ietwat in te veranderen. 

De lengte van het kleedje pas ik de volgende keer ook aan. Het rokje komt redelijk kort en had gerust enkele centimeters meer mogen zijn. Dat is dan wel het nadeel van tussenin niet kunnen passen. Volgens mij is het beter om de lengte van een maatje groter te nemen, en zo zal ik het ook doen.

Maar behalve deze 'foutjes', is het een superkleedje. Ik ben er heel tevreden van, en mijn klein nichtje ook. 


Toch leuk om zomaar tussenin een cadeautje te krijgen!En wat een mooie meid! 

2 opmerkingen:

  1. Een prachtig kleedje, Julie! Heb je nog wat van het stofje over? ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Niet veel. Met een rest strook heb ik een cirkelsjaal gemaakt voor Lore. Nu enkel nog kleine rest lapjes waar je niet veel mee kan doen.

      Verwijderen