zaterdag 1 april 2017

Gezocht: tijd

Hoe doet iedereen dat toch? Ik zie verschillende naaisters bloggen over al wat ze maken, of misschien zelfs slechts een selectie ervan. Niets in naailand blijft onaangeroerd door velen, behalve... door mij. Wegens gebrek aan tijd. Wanneer is de ideale tijd om te naaien? Zeg het me, want ik word gek door een tekort aan naaitijd.

Wat ik wel kan doen is op internet kwijlen op patronen en stofjes die ik allemaal wil kopen en gebruiken. Soms druk ik zelfs eens op de buy-knop (gewaagd!), maar uiteindelijk blijft het eerst een maand liggen vooraleer ik de tijd vind om er iets mee te doen. Idem met boeken van de bib... ik moet ze dringend terug brengen naar de bib nog voor ik er iets mee heb kunnen doen.

Na een werkdag spendeer ik een uurtje aan het ophalen van de kindjes en thuis komen. En als we thuis komen, gaat er natuurlijk veel energie naar hen, logisch ook. 's Avonds laat moet ik er niet meer aan beginnen, want de dag erna begint ook weer vroeg. Slaap tussen die twee dagen vind ik ook wel belangrijk.

In het weekend zou misschien wel eens lukken? Maar dan heb ik alvast de helft van de weekend de kindjes 'alleen' voor mijn rekening, zijnde de momenten dat mijn liefste gaat werken. Als zij thuis is, is het natuurlijk niet voor mij alleen. Maar die momenten zijn telkens eerder aan de korte kant om een naaiproject te kunnen verwezenijken, het is eens een ochtendje, of eens een paar uur in de namiddag.

Zo neergeschreven lijkt het maar al te gek... die uurtjes kan ik toch benutten?! Maar in de realiteit is er zoveel gaande in een gezin dat je hobby het eerste is wat moet sneuvelen. Eerst de kinderen, de was, de plas, de afwas, nog meer de kinderen... You know how it gows.

Hoe doen jullie dat? Hoe maken jullie tijd vrij om te kunnen naaien, in combinatie met je werk en gezin? Ik zoek inspiratie (maar niet op naaivlak want ik heb projectjes genoeg in mijn hoofd die ik o zo graag wil maken).2 opmerkingen:

  1. Tijd te kort ik ken het ik naai s avonds ik begin tot rond iets na negen en doe dan door tot iets na tien en ga dan slapen. In het weekend doe ik meestal langer door ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Koken voor meerdere dagen, een poetsvrouw, mijn man doet de strijk, kinderen taakjes geven en 4/5de werken, in het weekend vroeg opstaan...hopelijk vind je snel tijd want naaien is zoooo leuk!

    BeantwoordenVerwijderen