dinsdag 28 februari 2017

Afscheid in de crèche

Zo'n maandje geleden startte Lore op school. En dat wil zeggen dat ze ook afscheid moest nemen in de crèche. Ze was er altijd zo gelukkig en heeft er zoveel geleerd. Wij zijn vol lof over hen en raden onze crèche dan ook aan al wie kinderen heeft, of ze het nu willen of niet. 

Om in stijl afscheid te nemen, heb ik een paar kleinigheidjes gemaakt. Ik maakte twee kinderschortjes, die er eigenlijk vier zijn. Huh? Hoe kan da? 


Ik maakte omkeerbare schortjes! Zo kan da! Voorkant en achterkant andere stofjes en aan beide kanten bruikbaar. Oef! Eindelijk een projectje gevonden om die kinderstofjes voor te gebruiken. Mijn eerste keer op het stoffenspektakel heb ik me nogal laten gaan in de kinderstoffen en vond ik de schaapjes en hondjes gewoon te leuk om te laten liggen. Resultaat: ik wist nooit wat ik daar dan in godsnaam mee kon maken. Een cadeautje voor de crèche was ideaal. Ideetjes wat ik er nog mee kan doen zijn welkom, want ik heb nog over.


En om 'het huisje' te versieren, maakt ik een vlaggenlijn met drie stofjes gecombineerd. Leuke dieren en indianen. Lore maakte zelf ook nog cupcakes met mamie en kon lekker trakteren op haar laatste vieruurtje in de crèche. 

Patroon schort: kinderkeukenschort patroon gebruikt, maar zelf verkleind
Patroon vlaggenlijn: eigen patroon

Geen opmerkingen:

Een reactie posten