maandag 5 december 2016

Harry Potter, je bent genaaid

Bedacht, gemaakt, afgegeven en twee kersverse ouders blij gemaakt. Een dikke hoera voor dit projectje waar ik zo van genoot. Ik vond het een fantastisch project om mee bezig te zijn. Mijn twee favorieten gebundeld: Harry Potter en naaien.Want: kleine Bas is geboren. Hoera! Een vriendje voor Seppe. Bas is het zoontje van twee fantastische mensen met erg leuke interesses: Harry Potter! (en nog andere interesses, maar laat ons zeggen dat Harry Potter the best of them all is).

Oh wat een leuk excuus om een Potter-inspired cadeautje te maken. Eigenlijk wou ik te veel doen, dus keuzes moesten gemaakt worden.
Ik besloot om een gele badstof te gebruiken voor een handdoek met kapje. Een leuk werkje, want een biais aanzetten is nu niet zo moeilijk en je hebt er snel resultaat van.

Ik wou heel graag een babypakje maken met het opschrift "The boy who lived". Op social media was dat hun vermelding naar hun ongeboren zoontje en daar heb ik gretig gebruik van gemaakt. Ik zocht dus een leuk Harry Potter stofje en die vond ik op het stoffenspektakel. Ik zag dit stofje en wist direct dat ik die moest hebben. Perfecter dan perfect. Daar maakte ik dus een kiind jumpsuit mee waar ik nadien de letters op flockte.

Dat flocken deed ik maar liefst in 1 Seppe-dutje. Best vlot, vind ik zelf. Die letters van Harry Potter had ik al eens gedaan, toen ik voor mijn zus een slabbetje had gemaakt met "Accio Milk". Ik verklaarde mezelf zot dat ik dat had gedaan, maar zie, ik deed het opnieuw. Volledig met de hand uitgesneden.

Dit was het werk waar ik voor stond. Al een geluk dat die letters vaak hoekig zijn.


Na drie letters had ik al vingerpijn, maar ik wou zo graag het resultaat zien dat ik maar verder deed. En daar zie, de eerste reeks was uitgesneden.


En na het uitsnijden moet je ze goed schikken, dat is altijd een beetje zoeken wat mooi is, een beetje hoger of lager, nog iets meer naar de het midden toe...


En dan ligt alles goed en kan je het opstrijken. Och dat vind ik toch altijd spannend. Ik ben altijd bang dat er ergens iets gaat verschuiven door het bakvel erop te leggen of als mijn strijkijzer een beetje zou verschuiven.


Maar gelukkig bleef ik ervan gespaard! Geen uitschuivertjes. En ik vind het resultaat zelf iets om écht trots op te zijn.


En daarna had ik weer een reeksje letters om uit te snijden. Die gingen opmerkelijk veel vlotter.


En daarna alles netjes leggen en vol spanning het strijkijzer erop zetten.


En ziehier het resultaat.


Mensen met een cameo zullen me vast gek vinden dat ik dit allemaal met de hand doe, en dan nog het risico wil lopen dat letters zullen verschuiven. Ik ben altijd wel al een beetje gek geweest, 't is waar. Maar wie voor mij een cadeau zoekt: een cameo-ding zou me inderdaad wel blij maken.

En sorry Mike, dat ik jullie baby bombardeer tot een future Hufflepuf. Maar hadden jullie geen babyborrel op de planning staan? Wie weet komt er dan een Ravenclaw dingetje...

Met andere woorden... 


To be continued


6 opmerkingen:

 1. Ik wil wel een Ravenclaw-bestelling plaatsen :D
  En ben je daar nu weer met je cadeautjes?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Het is echt perfecter dan perfect. Zo lief en echt op ons lijf geschreven :-D Bedankt!!!! Veerle&Mike

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Reacties
  1. De letters zijn met flockfolie gemaakt. Ik snij ze uit met de hand, dus met een precisiemesje. Maar als je het gemakkelijker en vlotter wil laten gaan, kan je dat ook met een cameo doen (wat ik dus niet heb).

   Verwijderen